Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotosoutěž Mladýma očima

11. 1. 2008

FOTOKLUB MKS Nová Paka

 

vyhlašuje u příležitosti svého 75.výročí založení

 

fotosoutěž  „Mladýma očima“


Propozice:

 
  1. Soutěž je určena zejména mládeži. Jejím cílem je pokus podívat se na okolní svět s troškou fantazie. Autoři by měli pomocí volby stanoviště, dopadajícího světla, barev, jejich absencí, úpravou v editoru či dalšími technikami vytvořit výtvarnou fotografii -  černobílou nebo barevnou.
  1. Kategorie A: fotoamatéři do 13 let

  B: fotoamatéři od 14 do 20 let


Obě kategorie budou hodnoceny ve třech etapách:

1. etapa - uzávěrka 15. 4. 2008

 2. etapa - uzávěrka 16. 6. 2008

3. etapa - uzávěrka 5. 9. 2008

 Vždy platí datum odeslání.

 
  1. Autor může zaslat maximálně 4 fotografie do každé etapy v digitální podobě rozlišení 72 DPI  o rozměrech minimálně 800x600 pixelů (nebo odvozeniny při zachování delší strany) o maximální velikosti  souboru 1 MB, nebo jeden seriál do max. počtu pěti fotografií v seriálu. Fotografie budou po etapách bodovány členy fotoklubu Nová Paka. Nejlepší fotky za období budou zobrazeny na http://fotoklubnp.futuranp.eu. Do finále se dostanou fotografie s největším počtem bodů. Může se stát, že i vystavená vybraná fotografie v prvním období nebude mít dostatek bodů do finále. Autoři nejlepších prací  postupujících do finále budou vyrozuměni a dodají své fotografie v papírové podobě v rozměru 20*30cm do 14 dní od uzávěrky. Tyto práce  budou vyhodnoceny odbornou porotou, vystaveny minimálně ve skříňce fotoklubu, na internetových stránkách fotoklubu a první tři autoři v kategorii A i B obdrží ceny.
K fotografiím je nutno vyplnit dotazník dostupný na stránkách fotoklubu - http://fotoklubnp.futuranp.eu a připojit ho k zaslaným souborům s fotografiemi. Fotografie v digitální podobě posílejte na:  fotoklubnp@gmail.com
Fotografie v papírové podobě (pouze Ty vybrané do finále)  musí být na zadní straně opatřeny jménem a příjmením autora, adresou, věkem a kategorií.  Fotografie posílejte na adresu Městské kulturní středisko; FOTOKLUB; Františka Procházky 101; 501 09 Nová Paka, do levého horního rohu napište „Fotosoutěž Mladýma očima“.  Vrácení fotografií - pouze po předchozí domluvě - osobním odběrem v kanceláři MKS, jinak fotografie zůstavají 1 rok v archivu fotoklubu.

Název souboru s fotografií uvádějte tak jak chcete danou fotografii pojmenovat (např. zima.jpg případně bez názvu1.jpg. Podmínkou  přijetí do soutěže je vyplnění údajů jako adresa, jméno, telefon, e-mail, věk a kategorie.
 
  1. Organizátoři neodpovídají za ztrátu a poškození vzniklé během přepravy. Autor zasláním fotografií souhlasí s podmínkami soutěže, odpovídá za jejich obsah a potvrzuje, že je jejich autorem. U mládeže odpovědnost nese zákonný zástupce. Organizátoři si vyhrazují právo fotografie s nevhodným obsahem vyřadit ze soutěže a při nedostatku kvalitních fotografií některou z cen neudělit.
  2. Bližší informace: Suchánek Miroslav, U Studénky 1299, 509 01 Nová Paka.   

 e-mail : MSfoto@seznam.cz

  Lukáš Hejtman, Legií 268, 509 01 Nová Paka  

  1. Kalendář soutěže:

Vyhlášení: 1. února 2008

Uzávěrka: 5. září 2008

Vyhodnocení : září 2008

Vyhlášení výsledků této soutěže se uskuteční při příležitosti výstavy Fotoklubu Nová Paka v galerii Aurum….. datum bude upřesněno.