Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekKe hledání tzv. "kešky" jsme využili oficiálních stránek www.geocaching.cz, kde jsme zjistili, že v našem okolí je těchto "pokladů" ukryto několik. Nešlo nám ani tolik o dosažení cíle (tedy dětem ano :), jako spíše o procházku krajinou a zjištění nových míst pro případné další fotografování za ideálnějšího počasí.
Na českém webu geocachingu jsme nalezli návod, podle kterého jsme se rozhodli celou cestu absolvovat. Zaujalo nás na něm to, že se nejednalo pouze o stanovení cílových souřadnic, ale během cesty jsme měli řešit různé úkoly, což se našim potomkům zamlouvalo. Řešením úkolů jsme získavali povětšinou číselné hodnoty a teprve jejich dosazením do přiloženého vzorečku jsme vypočítali konečné souřadnice GPS.
Začali jsObrazekme na křižovatce u vlakové zastávky v Nové Pace a vydali se na trasu, kde byly na ukazateli vzdálenosti 5, 7.5 a 11 km. Prošli jsme kolem kláštera, Desaterem a pokračovali přes Podlevín až do Levínské Olešnice. Sčítali jsme kilometry na souřadnicích, počítali příčky na lesním posedu, sochy u kostela. Několikrát jsme přeci jen trochu zabloudili, ale zase jsme se vrátili zpět na trasu.
Permanentně jsme stoupali směrem ke Studenci a tedy i k cíli cesty. Ani to však nebyl konec stoupání - před námi se tyčil vrch Strážník...
Po dosažení cíle jsme se občerstvili u benzínové pumpy ve Studenci a pokračovali přes Žďár a Karlov směrem k bydlišti. Pěkný výlet v délce asi 9 kilometrů. Všem doporučuji podobné dobrodružné výpravy (především děti je ocení) a přikládám několik fotografií!
Obrazek















Obrazek

Obrazek

Obrazek